Mait Kraun • 2. november 2015 kell 20:40

Börs: turud lähenevad rekorditele

New Yorgi börs  Foto: EPA

Oktoober oli USA aktsiate jaoks nelja aasta parim kuu. Ka täna jätkasid aktsiaturud tõusu, vahendab Bloomberg.

Head minekut näitasid energiafirmad, mis tõusid täna kollektiivselt 2,9 protsenti. Oktoobris tõusis energiasektor lausa 11 protsenti. Consol Energy aktsia hüppas täna 18 protsenti ja Chevron Corp lisas 4,6 protsenti. Shire Plc nõusutus ostma ravimifirma Dyax Corpi 5,9 miljardi dollari eest. Uudise järel kallines Dyaxi aktsia 29 protsenti.

Standard & Poor’s 500 indeks lisas 1,2 protsenti 2105 punktini. Mais saavutatud rekordist on indeks vaid 1,3 protsendi kaugusel. Dow Jonesi indeks kallines 1 protsendi ja jõudis 17 832 punktini. Nasdaq 100 indeks jõudis aga 15 aasta kõrgeima tasemeni.

„Tänased majandusandmed näitavad, et majanduskeskkond on stabiilne, mis parandab turgude meeleolu,“ ütles investeerimisfirma Janney Capitali investeeringute juht Mark Luschini. „Ettevõtete ühinemiste ja ülevõtmiste aktiivsus viitab alati turgude heale tervisele. Viimasel ajal on neid olnud mitmeid.“

WTI toornafta hind odavnes 1,1 protsenti ja Brent kukkus 1,6 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 46,08 ja 48,75 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind odavnes 0,7 protsenti ja unts maksab 1133 dollarit.

Hetkel kuum