Rainer Saad • 19. november 2015 kell 6:57

Deutsche Bank: USA intressitõus tuleb detsembris

Deutsche Bank  Foto: Bloomberg

Deutsche Banki analüütikud ühinesid nende ekspertidega, kes usuvad, et Föderaalreserv tõstab intressimäära juba järgmisel kuul.

„Oktoobri kohtumise protokoll näitas Föderaalreservi tugevat soovi tõsta intressimäära detsembri kohtumisel,“ kirjutasid Deutsche Banki analüütikud enda klientidele saadetud kommentaaris, vahendas CNBC.

Varem arvas Deutsche Bank, et Föderaalreserv detsembris intressimäära ei tõsta, vaid see juhtub hoopis järgmisel aastal. Bank of America Merrill Lynchi uuringust selgus, et pärast oktoobri Föderaalreservi kohtumist on 47 protsendi võrra kasvanud nende ekspertide osakaal, kes usuvad intressimäära tõusu.

„Finantsturud on üha enam hakanud arvestama detsembri intressimäärade tõusuga,“ kirjutas Deutsche Bank. Kuigi novembri tööturunumbrid võivad tulla oodatust nõrgemad, prognoosib Deutsche Bank, et Föderaalreserv seetõttu intressimäära tõstmist edasi ei lükka.

 

Hetkel kuum