Rainer Saad • 20. november 2015 kell 10:45

Nike tükeldab aktsia kaheks

Nike.  Foto: epa

Nike teatas, et kavatseb aktsiale teha 2-1 spliti, tõstab kvartalidividendi ning ostab miljardite dollarite eest aktsiaid tagasi.

Maailma suurim jooksujalatsite tootja loodab aktsia tükeldamise ja madalama hinnaga pälvida rohkemate investorite huvi. Nike aktsia ühines Dow Jonesi tööstusindeksiga 2013. aastal ning sel aastal on aktsia hind tõusnud 31 protsenti, sulgudes eile 125,78 dollaril.

Nike teatas, e tõstab kvartalidividendi 32 dollarisendini aktsia kohta ning ostab nelja aasta jooksul 12 miljardi dollari eest aktsiaid tagasi. Sporditoodete valmistaja on nüüd 14 aastat järjest oma dividendi tõstnud. Aktsia split ettevõtte turuväärtust ei muuda ning splitiga peaks Nike lõpule jõudma detsembri teises pooles.

Kui Nike tegi oma plaanid teatavaks, reageeris aktsia järelturul 4protsendilise tõusuga.

Hetkel kuum