Mait Kraun • 9. detsember 2015 kell 20:38

Börs: turgude suunda dikteerivad toorained

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiad odavnesid juba kolmandat päeva järjest. Langust juhtisid Apple ja teised tehnoloogiafirmad, toorainesektor tegi aga väikse taastumise, vahendab Bloomberg

Kauplemispäeva alguses hakkasid aktsiad koos naftaga kiiresti tõusma. Õhtuks taandusid nii nafta kui ka aktsiaturud. Apple odavnes 2,2 protsenti ja Costco Wholesale Corp kaotas pärast tulemuste teatamist 5,4 protsenti. Toorainesektori ettevõtete aktsiad tõusid, sest Dow Chemical ja DuPont teatasid, et peavad lõppfaasis ühinemisläbirääkimisi.

Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 0,8 protsenti 2047 punktini. Veel päeva alguses oli indeks 0,8 protsendiga plussis. Dow Jones odavnes 0,4 protsenti ja lõpetas päeva 17 492 punktil. Nasdaq Composite langes 1,5 protsenti.

„Tundub, et turg järgib tooraineturu ja eriti nafta liikumist. Kui toorained kukkuma hakkasid, siis turg järgnes,“ ütles investeerimisfirma Greenwood Capital Associatesi investeeringute juht Walter Todd. „Turul on raske leida suunda, sest peale järgmise nädala Fedi kokkusaamist midagi eriti ei toimu.“

WTI toornafta odavnes 0,7 protsenti ja barrel maksab 37,25 dollarit. Brenti toornafta kallines 0,1 protsenti ja ühe barreli eest tuleb maksta 40,31 dollarit. Kulla (comex) hind langes 0,24 protsenti ja unts maksab 1072 dollarit.

Hetkel kuum