Mait Kraun • 17. detsember 2015 kell 16:36

Musk sai kahe päevaga ligi miljardi võrra rikkamaks

Tesla Motorsi tegevjuht Elon Musk  Foto: Scanpix/Reuters

Tesla tegevjuhi Elon Muski varade väärtus kasvas napi kahe päevaga ligi miljardi võrra, kirjutab MarketWatch.

Nimelt teatas USA Kongress, et on nad on lähedal taastuvenergiale kasuliku maksusoodustuse laiendamisele. Päikesepaneele tootva SolarCity aktsia reageeris järsu tõusuga ja on kahe päevaga kallinenud üle 43 protsendi. Tesla aktsia on sama ajaga tõusnud 6,1 protsenti.

Musk on Tesla tegevjuht ja SolarCity juhatuse esimees – ühtlasi on ta ka mõlema ettevõtte suurim aktsionär. Eelmisel kuul hakkas SolarCity aktsia kiiresti langema ja Musk suurendas sellel ajal ka oma osalust.

Muskil on kokku 21,3 miljonit SolarCity aktsiat, selgub FactSeti andmetest. Kahe päevaga kallines tema osaluse väärtus 853 miljonilt 1,23 miljardi dollarini. Tema Tesla aktsiate väärtus suurenes 7,87 miljardilt 8,35 miljardini. Kokku kasvas ettevõtja varade väärtus kahe päevaga ligi 860 miljoni dollari võrra.

Tesla aktsia liigub tihtipeale sarnaselt päikeseenergia aktsiatega. Eeldatakse, et nõudlus elektriautode vastu on kaudselt seotud alternatiivsete energiaallikate käekäiguga.

 

Hetkel kuum