Mait Kraun • 18. detsember 2015 kell 20:51

Börs: turud jätkasid kiiret langust

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiad tegid nädala lõpus suurima kahepäevase languse kolme kuu jooksul. Investorid muretsevad intressimäärade tõstmise mõjude ja maailmamajanduse jahenemise pärast, vahendab Bloomberg.

Dow Jonesi indeks kukkus rohkem kui 360 punkti – langust juhtisid Apple, Walt Disney ja Boeing, mis odavnesid rohkem kui 2,7 protsenti. Pangandus- tehnoloogia ja tarbimissektor odavnesid Standard & poor’s 500 indeksis rohkem kui 1,4 protsenti.

S&P 500 indeks kukkus 1,8 protsenti ja 2005 punktini, mis on madalaim tase alates 14. oktoobrist. Dow Jonesi indeks odavnes 2,1 protsenti ja lõpetas päeva 17 128 punktil. Dow indeks tegi kolme kuu suurima languse. Nasdaq Composite indeks kaotas 1,6 protsenti.

Föderaalreserv pani aktsiad alguses tõusma,“ ütles investeerimisfirma SkyBridge Capitali portfellihaldur Troy Gayeski. „Nüüd aktsiaturud aga langevad ning sellise olukorra jätkumisel võivad paljud investorid mõelda, et jõuluvana rallit ei tule. Seega vähendatakse riske ja muututakse konservatiivsemaks.“

USA Keskpank on tõstis kolmapäeval intressimäärasid 0,25 protsendipunkti võrra. Kuigi Föderaalreserv lubas intresse tõsta järk-järguliselt, on investorid muutunud ettevaatlikuks, sest aktsiahindu hakkavad nüüd määrama ainult ettevõtete kasuminumbrid ning majanduse olukord.

WTI toornafta hind odavnes 1,1 protsenti ja Brent kukkus 1,3 protsenti. Kummagi barreli hind maksis päeva lõpuks 34,55 ja 36,57 dollarit. Kulla (comex) hind tõusis 1,5 protsenti 1065 dollarini.

Hetkel kuum