Mait Kraun • 21. detsember 2015 kell 18:35

Paulsen: aktsiad ei tõuse ka järgmisel aastal

Karu  Foto: EPA

2016. aasta ei pruugi aktsiate jaoks olla kõige parem, ütles Jim Paulsen CNBC-le antud intervjuus.

„Ma arvan, et aktsiaturud ei tõuse ka järgmisel aastal,“ ütle Wells Capital Managementi peastrateeg. „Sellel aastal oli aktsiaturgudel paus. See ei olnud aga värskendav paus, sest midagi konstruktiivset ei juhtunud. Hinnatasemed ei läinud madalamaks ning turgude meeleolu ei ole niiöelda puhastunud. Korrektsioon oli, aga see kestis nii vähe aega, et investoreid tabas buy the dip (panusta järsule taastumisele) mentaliteet.“

Nii S&P 500 kui ka Dow Jonesi indeksid on sellel aastal langenud rohkem kui 2,5 protsenti. Nasdaq Composite on tõusnud aga 4 protsenti.

„Praegune keskkond esitab palju väljakutseid. Ma arvan, et aktsiad jäävad järgmise aasta lõpuks samale tasemele,“ ütles Paulsen. „Turgudel võib vahepeal toimuda ka järsk langus, mis peaks hinnasuhted alla tooma.“

Föderaalreserv tõstis intressimäärasid eelmisel kolmapäeval esmakordselt ligi 10 aasta jooksul. Investorid võtsid otsuse positiivselt vastu ning Dow kallines samal päeval üle 200 punkti. Sellegi poolest jõudis nädala lõpus turgudele hirm tagasi ning neljapäeval ja reedel tegid aktsiaturud järsu languse. Näiteks reedel kukkus Dow Jonesi indeks 2,1 protsenti.

Hetkel kuum