Mait Kraun • 4. jaanuar 2016 kell 17:17

Millised aktsiad langesid enim?

Netflix on täna üks enim langenud aktsiatest.  Foto: Reuters

Hiina aktsiaturgude terav kukkumine surus ka USA Standard & Poor’s 500 indeksi langusesse. Vahepeal oli indeks langenud isegi 2,7 protsenti, kirjutab MarketWatch.

Shanghai Composite kukkus ligi 7 protsenti, pärast mida peatati aktsiatega kauplemine. Aktsiad hakkasid langema pärast kehva tööstustoodangu raportit, mille numbrid halvenesid juba kümnendat kuud järjest.

S&P 500 indeksi pooletuhandest ettevõttest on täna tõusnud vaid 19. MarketWatchi kolumnist Mark Hulbert kirjutas, et esimese kauplemispäeva suund on väga tähtis, sest see annab tooni tervele kalendriaastale.

Vaatamata Saudi-Araabia ja Iraani vaheliste pingete teravnemisele on nafta hind langenud täna 0,5 protsenti. See tähendab, et investorid kardavad maailmamajanduse aeglustumisest tingitud nõudluse vähenemist. Tavapäraselt oleks selline olukord nafta hinna kõrgemale viinud. Suurimate langejate seas on ka toorainefirmasid.

Allpool on välja toodud 10 aktsiat, mis on täna langenud kõige rohkem:

 

Hetkel kuum