Pille Ivask • 4. jaanuar 2016 kell 5:36

Tesla jäi ootustele veidi alla

Tesla  Foto: epa

Tesla teatas eile, et 2015. aastal müüdi prognoositust veidi vähem autosid, vahendab Bloomberg.

Neljandas kvartalis tarnis Tesla 17 400 autot, kogu aasta peale müüs ettevõte 50 580 autot. See tähendab ühtlasi, et Tesla tulemus jäi prognoosidele veidi alla. Nimelt teatas Tesla möödunud aasta veebruaris, et aastas plaanitakse müüa 55 000 autot. Novembris alandati prognoosi vahemikule 50 000-52 000 autot.

Analüütik Ben Kallo märkis, et Tesla tulemus on kokkuvõttes siiski hea. „Nad täitsid eesmärgi. Model Xi tulemus jäi küll ootustele alla, ent üldjoontes on tootmine läinud ülesmäge,“ kommenteeris ta.

Tesla Model X anti välja möödunud aastal ning neljanda kvartali jooksul jõuti tarnida 208 ning toota 507 Model Xi. Selle puhul tasub märkida selle nii mitmeski mõttes erilist välimust: linnamaasturil on üles avanevad uksed ning panoraam-tuuleklaas.

Tesla aktsia hind tõusis möödunud aastal 7,9 protsendi võrra, sulgudes 31. detsembril 240,01 dollaril.

Hetkel kuum