Kummaline fenomen aktsiaturul

05. jaanuar 2016, 21:51
Eilse päeva parimad aktsiad olid energiasektorist.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160105/BORS/160109903/AR/0/AR-160109903.jpg

USA aktsiaturul toimus eile kummaline nähtus – 2015. aasta halvimad aktsiad olid suurimad tõusjad, vahendab CNBC.

Eile, mil üldine turg langes üle 1,5 protsendi, tõusid enim Chesapeake Energy, Consol Energy ja Southwestern Energy. Kummaline on ka see, et nende järjekord oli sama nii kaotajate kui ka võitjate edetabelis.

Ebatavaline on ka see, et eilset hinnamuutust ei saa seostada nafta hinnaga. Kõik kolm sõltuvad suuresti energiahindadest, mis seletab ka nende halba tootlust 2015. aastal. Kuigi nafta hind eile hommikul tõusis, oli õhtuks WTI langenud 0,43 protsenti. Vaatamata sellele kallinesid kõik kolm aktsiat eile vähemalt 8 protsenti.

„Põhjuseks, miks nad eile tõusma hakkasid, võib olla maksutõrjemüük ja portfellide rebalanseerimine – alanud on ju uus aasta,“ ütles BK Asset Managementi kaupleja ja strateeg Boris Schlossberg.

Teiste sõnadega: investorid võisid aasta lõpus müüa oma kahjumis positsioonid, et teatada kapitali kahanemisest, mis vähendab omakorda maksukoormust. Seejärel võeti 2016. aastal positsioonid uuesti portfelli. Lisaks sellele rebalanseerivad investorid aasta alguses oma portfelli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. January 2016, 21:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing