Pille Ivask • 6. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Ekspert: Hiina supleb tänavu rahas

Hiina keskpank süstis aktsiaturgudesse esmaspäeval 20 miljardi dollari ulatuses raha.  Foto: epa

Kuigi esmaspäeval üllatasid Hiina börsid seitsmeprotsendilise langusega, siis sel aastal võivad investorid Evercore’i eksperdi Donald Straszheimi hinnangul rahulikud olla – Hiina börs suplevat suisa rahas.

„Nende käsutuses on mitmeid meetodeid, üks neist on tugiostud, mida seni on ka tehtud. Hiina aktsiaturgudele kujuneb see tõusuaastaks. Eelmine aasta kujutas endast suurt pettumust,“ selgitas Straszheim CNBC-le.

„Tulemused on olnud nii halvad kui ka keskpärased, neil on võimalusi nii raha- kui fiskaalpoliitiliselt olukorda reguleerida, nad on nõrgestanud valuutat, et majandust aidata. Usun, et huvi aktsiaturgude vastu taastub ja tuleb hea aasta,“ arutles ta.

Nagu teada, alustas Hiina börs uut aastat „vale jalaga“. Shanghai Composite'i indeks langes esmaspäeval pea 7 protsendi võrra, see avaldas mõju ka globaalsetele aktsiaturgudele. Eile langes Shanghai Composite'i indeks kauplemispäeva lõpuks 0,26 protsendi võrra, ent seda pärast seda, kui Hiina keskpank otsustas olukorda sekkuda ning süstis aktsiaturgudesse 20 miljardi dollari suuruse abimeetme.

Jaga lugu:
Hetkel kuum