Mait Kraun • 6 jaanuar 2016

Börs: turud kukkusid kolme kuu põhja

New Yorgi börsil juhtusid langust toorainete aktsiad.  Foto: Epa

USA aktsiaindeksid kukkusid täna kolme kuu madalaima tasemeni, sest investorid muretsevad Hiina majanduskasvu pärast, vahendab Bloomberg.

Energia- ja toorainefirmad juhtisid Standard & Poor’s 500 indeksi langust. Just nemad sõltuvad kõige rohkem Hiina majandusest ja nõudlusest. Chevron Corp kukkus 4 protsenti ja vasetootja Freeport-McMoRan odavnes 8,1 protsenti. Aktsiaindeksi kümnest peamisest sektorist odavnes vähemalt protsendi võrra seitse.

S&P 500 indeks langes 1,3 protsenti, 1990 punktini, mis on madalaim tase alates 6. oktoobrist. Dow Jonesi indeks kukkus 1,5 protsenti ja lõpetas päeva 16 906 punktil – kolme päevaga on indeks langenud 3 protsenti. Nasdaq Composite odavnes 1,1 protsenti.

„Investorid ei taha praegu riske võtta,“ ütles investeerimisfirma Alpha Theory Advisorsi president Benjamin Dunn. „Neid inimesi oli vähe, kes pärast kesist aastat aktsiatesse tänavu optimistlikult suhtuksid. Ja nüüd saame kinnitust, et Hiina olukord on tõesti halb. Föderaalreservi toetus on kadunud ja investoritel pole entusiasmi.“

Nafta hind langes täna aga 11 aasta madalaimale tasemele. WTI kukkus 5,3 protsenti ja lõpetas päeva 34,08 dollaril barreli kohta. Brent odavnes 5,6 protsenti ja barrel maksab 34,39 dollarit. Kulla (comex) hind tõusis 1,3 protsenti, 1092 dollarile unts.

Hetkel kuum