Pille Ivask • 11. jaanuar 2016 kell 6:45

Analüütik peab Apple'i seisu hapuks

iPhone  Foto: epa

Apple’i aktsia hinna langus möödunud nädalal võib märku anda sellest, et ettevõtet ootavad ees hapud ajad, leiab analüütik Todd Gordon.

Apple’i aktsia hind langes möödunud nädalal alla 100 dollari piiri, võrreldes tipptasemega on aktsia hind 27 protsendi võrra odavam, kirjutab CNBC.

Investorid on Apple’i pärast mures, kuna ettevõtte müüginumbreid mõjutab kõige enam iPhone ehk ettevõte on suures osas sõltuv ühest tootest.

Gordon viitas Apple’i aktsia hinnagraafikule ning lausus, et pikaaegne tõusutrend võib lõppeda kukkumisega. „Me oleme kukkumise äärel. Kui me jõuame selleni, et aktsia hind on 96 dollarit, on tegu probleemiga,“ viitas Gordon ja käis välja julge ennustuse: hind kukkuvat tema hinnangul suisa 81 dollarini. Veelgi enam, kui hind peaks selle tasemeni langema, on võimalik ka 60 dollari tase. See tähendab, et võrreldes praegusega võiks Apple’i aktsia langeda 43 protsendi võrra.

Gordon lisas, et tema lähtub prognoose tegemises numbritest ning kalkulatsioonidest, mitte sellest, mida ta ühe või teise teema kohta arvab. Ja sellest lähtuvalt julgeb ta enda sõnul öelda, et Apple on suure kukkumise veerel.

Hetkel kuum