Mait Kraun • 11 jaanuar 2016

Nafta kukub kuuendat päeva

Naftatootmine Californias, USAs.  Foto: EPA

Nafta hinnad jõudsid täna peaaegu 12 aasta madalaima tasemeni. Ühtlasi kukuvad hinnad juba kuuendat päeva järjest, vahendab CNBC.

Investorid kardavad, et Hiina majanduskasvu aeglustumine kujuneb oodatust hullemaks. See mõjuks negatiivselt ka nafta nõudlusele ning kauplejad suurendasid hinnalangusele panustavate lühiajaliste positsioonide osakaalu.

Brenti toornafta hind on täna langenud 2,2 protsenti ja barrel maksab 32,82 dollarit. WTI toornafta hind on kukkunud 1,8 protsenti ja barreli eest tuleb välja käia vaid 32,58 dollarit. Eelmisel nädalal odavnes Brent 11 protsenti.

„Me oleme tõenäoliselt alustanud väga pikka, volatiilset ja kurnavat aastat. Nädal algas halva noodiga, aga lõppes heaga. Sellele vaatamata oli turu reageering mõlema puhul – müük, müük, müük,“ ütles PVM Oil Associatesi naftakaupleja David Hufton.

Täna teatas Morgan Stanley, et nafta hind võib langeda 20 dollarini barrelist.

Hetkel kuum