Mait Kraun • 20. jaanuar 2016 kell 17:38

Gundlach: langus ei peatu niipea

Varahaldusfirma DoubleLine Capitali asutaja ja juht Jeffrey Gundlach.  Foto: Bloomberg

DoubleLine Capitali asutaja ja tegevjuht Jeffrey Gundlach ütles kolmapäeval, et turgude langus ei lõppe niipea, vahendab CNBC.

Bloombergile antud telefoniintervjuus ütles Gundlach, et enne, kui volatiilsusindeks pole 40 punktini tõusnud, rämpsvõlakirjade turg ei taastu. „See ei lõppe niipea,“ ütles ta. CBOE Volatiilsusindeks (VIX) tõusis täna 6 protsenti ja jõudis 27,63 punktini.

„See on tsükkel, kus varad tehakse rahaks. Kõik asjad, mida investorid armastasid, on müügis. Praegu on turul „müü võitjad maha“ mentaliteet,“ ütles ta.

USA aktsiaturud hakkasid täna järsult langema. Päeva lõpuks tehti aga suur osa kaotustest tasa.

„Naftaturul on nullprotsendiliste intressimäärade poliitika tõttu massiivne ülepakkumine. Rahapoliitika soodustas üleinvesteerimist,“ ütles ta. „Ja nafta hinnalangus ei ole selle kaose põhjus. See on vaid globaalse majandus nõrgenemise sümptom. Sama kehtib ka aktsiaturgude puhul.“

„Märkimisväärne on veel asjaolu, et Föderaalreserv põikles septembris intressimäärade tõstmisest just finantsturgude ebastabiilsuse tõttu,“ nentis Gundlach. „Nüüd on globaalsed turud veelgi halvemas olukorras kui septembri keskel.“

 

Hetkel kuum