Mait Kraun • 28. jaanuar 2016 kell 20:44

Börs: aktsiaturud liikusid siira-viira üles

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud olid neljapäeval tõusuteel, sest nafta hind tõusis ja mitmed ettevõtted teatasid oodatust parematest tulemustest, vahendab Bloomberg.

Päev lõpetati küll tõusuga, aga turud kõikusid edasi-tagasi. Oli ettevõtteid, kes teatasid head tulemused ja oli ka neid, kelle tulemused investoritele meelehead ei valmistanud. Näiteks Facebooki aktsia lisas pärast kvartalitulemuste teatamist lausa 16 protsenti. Abbott Laboratories odavnes pärast tulemuste teatamist aga 9,3 protsenti ja juhtis sellega tervishoiusektori langust.

Standard & Poor’s 500 indeks kallines 0,5 protsenti 1893 punktini. Päeva jooksul oli indeks vahepeal ka 0,5 protsendiga miinuses.

„Enam ei ole küsimus, kas me suudame pärast finantskriisi normaalsetele tasemetele jõuda,“ ütles investeerimisfirma Glenmede strateegia juht Jason Pride. „Nüüd on küsimus selles, kas praegustki kasvu suudetakse hoida. Sellest omakorda tekib küsimus, millistel varadel on tõusupotentsiaali.“

Investorid jälgivad praegu pingsalt ka ettevõtete tulemusi, mis võiks aktsiaturgudele uue hingamise anda. Analüütikud ennustavad, et S&P 500 ettevõtete kasumid langesid eelmise aasta neljandas kvartalis 6,3 protsendi võrra.

WTI toornafta hind tõusis 4,4 protsenti ja Brent lisas 4 protsenti. Kummagi barreli hind maksis päeva lõpuks 3371 ja 34,43 dollarit. Kulla (comex) hind langes 0,2 protsenti 1114 dollarini untsist.

Hetkel kuum