Pille Ivask • 2. veebruar 2016 kell 5:17

Alphabet tõukas Apple’i troonilt

Google  Foto: epa

Google'i emafirma Alphabet teatas kvartalitulemused, mis ületasid analüütikute ootusi. See omakorda tähendas, et Apple on troonilt tõugatud ning nüüdsest on maailma kõige väärtuslikum ettevõte Alphabet.

Ettevõtte neljanda kvartali konsolideeritud käive oli 21,33 miljardit dollarit, analüütikute oodatud 20,77 miljardi vastu. Võrreldes eelmise aasta neljanda kvartaliga suurenes käive 18 protsendi võrra. Kasum ühe aktsia kohta oli 8,67 dollarit analüütikute oodatud 8,07 dollari vastu.

Tulemuste avaldamise järel tõusis Alphabeti aktsia järelturul 8 protsendi võrra. See tähendab omakorda aga seda, et Alphabet on nüüd maailma kõige väärtuslikum ettevõte turuväärtusega 555 miljardit dollarit. Apple’i turuväärtus on 534 miljardit dollarit.

Alphabeti puhul oli ühtlasi tegu esimese korraga, kui ta teatas ka oma muude äride tulemused, nende seas isesõitvate autode divisjoni oma. Kuna ka nende valdkondade tulemused olid rahuldavad, jätkab ettevõte tõenäoliselt investeeringuid neisse.

„Seni, kuni põhiäridel läheb hästi ning käive kasvab, saavad investeeringud jätkuda ka neisse äridesse,“ lausus Ronald Josey JMP Securitisest agentuurile Reuters.

Alphabeti finantsjuht Ruth Porat teatas, et headele käibetulemustele aitas kaasa nii mobiiliotsingute suurenemine kui ka YouTube’i reklaamimahu kasv.

Hetkel kuum