Pille Ivask • 6. veebruar 2016 kell 8:21

Warren Buffett panustas naftale hiigelsumma

Warren Buffett  Foto: epa

Kuigi nafta hind on aasta algusest saadik olnud muutlik, pole investeerimisgeenius Warren Buffett sugugi hirmunud ning panustas naftaärisse suisa miljard dollarit, vahendab CNN Money.

Nimelt on Buffetti Berkshire Hathaway ostnud alates 3. jaanuarist pea miljardi dollari väärtuses USA naftarafineerimisfirma Philips 66 aktsiaid. Viimane ost tehti sel kolmapäeval.

Varem oli Berksire Hathawayl juba 61,5 miljonit Philips 66 aktsiat, nüüd ostis ettevõte veel 12 miljonit aktsiat juurde, makstes selle eest 954 miljonit dollarit. Ühtlasi tähendab see, et Buffetti ettevõtte käes on 16 protsenti Philips 66 aktsiatest ning sellega on ta suuruselt kuues aktsionär.

Philips 66 võib odavatest nafta hindadest küllaltki palju kasu lõigata. Kuna hind on odav, maksab ettevõte sisseostetava nafta eest vähem. Samuti on neile kasulik, et kütuse hind pole USAs langenud nii palju kui on kukkunud nafta hind maailmaturul.

Warren Buffett on tuntud selle poolest, et ta ostab aktsiaid sageli siis, kui hinnad on madalal. Praeguse seisuga Buffettit siiski naftainvestoriks pidada ei saa: Philips 66 on nimelt ainus naftakompanii, mis kuulub tema 50 suurema aktsiaomandi hulka.

Varasemast on Warren Buffetti portfellis Conoco Philipsi aktsiad, mille ta soetas kümme aastat tagasi.

Hetkel kuum