Rainer Saad • 8 veebruar 2016

Euroopa börsid 15 kuu põhjas

Aktsiahinnad langevad ka Frankfurdi börsil.  Foto: Reuters/Scanpix

Euroopa suuremad aktsiaturud on täna langenud 15 kuu madalaimale tasemele pärast reedel avaldatud USA tööturunumbreid.

Enne kella 13 langes üleeuroopaline Stoxx 600 indeks 2,5 protsenti, Saksa börs 2,4 protsenti, Londoni börs 1,5 protsenti, Prantsuse börs 2,1 protsenti, Itaalia börs 1,4 protsenti, Hispaania börs 2,3 protsenti. Nafta hind oli poolteist protsenti miinuses.

Investoritele valmistab ebakindlust ka see, kui palju võib USA keskpank intressimäärasid tõsta. „Investorid ootavad Föderaalreservi juhi Janet Yelleni ütlusi kolmapäeval, kus võib saada vihjeid Föderaalreservi intressimäära tõstmise trajektoori kohta,“ ütles Accendo Marketsi analüüsiosakonna juht Mike van Dulken CNBC-le.

Jaanuaris loodi USAs vaid 151 000 töökohta, mis võib tähendada, et maailma suurim majandus on aeglustumas. Analüütikud olid oodanud, et jaanuaris luuakse 190 000 uut töökohta. Detsembris oli vastav arv 292 000.

Aktsiaturgude langusega on hoo sisse saanud kulla hind, mis tõusis poolteist protsenti ja kolme kuu tippu, 1174 dollarile untsi kohta.

 

Hetkel kuum