Rainer Saad • 10. veebruar 2016
Jaga lugu:

Laevandusgigant prognoosib nõrka aastat

Maerski konteinerlaev  Foto: Scanpix/Reuters

Taani laevandus- ja naftagigant A.P. Moller-Maersk teatas neljanda kvartali kahjumist ning naftavarade alla hindamisest.

Maersk sai neljandas kvartalis 2,2 miljardi euro suuruse kahjumi, kuna hindas oma naftavarasid 2,31 miljardi euro võrra alla. Lisaks madalatele naftahindadele mõjutasid tulemusi negatiivselt ka konteinerite veotariifid kahjumit teenivatel marsruutidel.

Aastakasum langes Maerskil 84 protsenti, 2014. aasta 4,46 miljardilt eurolt 702 miljonile eurole. Bloombergi küsitletud analüütikute ootus aastakasumiks oli 3,29 miljardit eurot.

„Arvestame, et nafta hind jääb madalale pikemaks perioodiks, ning seetõttu oleme ümber hinnanud mitmete Maersk Oili varade väärtust,“ kirjutas Maerski tegevjuht Nils Smedegaard Andersen ettevõtte majandusaruandes. Lisaks hoiatas ettevõte, et selle aasta tulemused tulevad oluliselt nõrgemad võrreldes 2015. aastaga.

Kopenhaageni börsi avanedes kukkus Maerski aktsia peaaegu 10 protsenti.  

Jaga lugu:
Hetkel kuum