Mait Kraun • 12 veebruar 2016

Nafta hind hüppas 11 protsenti

Naftaväli  Foto: EPA

USA toornafta hind kallines täna üle 11 protsendi, sest avaldati raport, mille kohaselt võib OPEC jõuda kokkuleppele tootmise vähendamises, vahendab CNBC.

See nädal on nafta jaoks olnud äärmiselt volatiilne. Esmaspäevast kuni neljapäevani kukkusid hinnad 14 protsenti. Täna on WTI hind tõusnud 11,2 protsenti ja Brent on lisanud 9 protsenti. Kummagi barrel maksab 29,15 ja 32,76 dollarit.

Araabia Ühendemiraatide energiaminister ütles täna, et OPEC on valmis tootmise vähendamise osas koostööd tegema. Ta lisas, et odav nafta hind sunnib toodangut tagasi tõmbama, mis peaks aitama turu uuesti tasakaalu viia.

Ühendemiraatide ministri kommentaarid tulevad pärast seda, mil Venezuela ja Venemaa on üritanud ärgitada teisi suurimaid tootjaid kokkuleppele. Investorid on suhtunud sellesse aga skeptitsismiga, sest arvati, et riigid püüavad nafta hinda üles rääkida.

Alates 2014. aasta keskpaigast on nafta odavnenud aga 75 protsenti. See on viinud hinnad 12 aasta madalaima tasemeni. Paljud investorid on hakanud uskuma, et hinnapõhi on lähedal, sest peagi peaks barrelihind sundima tootmist loomulikult vähendama.

Hetkel kuum