Mait Kraun • 11. veebruar 2016 kell 21:01

Kuidas saada omale Tesla Model 3?

Tesla  Foto: EPA

Tesla uut Model 3 elektriautot saab ette tellida alates 31. märtsist, teatas ettevõtte tegevjuht Elon Musk Twitteris.

Eile teatas Tesla, et uut autot hakatakse klientidele tarnima 2017. aasta lõpus. Tänases Twitteri postituses ütles Musk, et auto ettemaks on 1000 eurot ning tellimusi saab hakata tegema juba järgmine kuu.

Model 3 reservations ($1000 down) will be accepted in Tesla stores on March 31 and online April 1— Elon Musk (@elonmusk) February 11, 2016

Tesla plaanib Model 3 auto masstootmisesse paisata, sest eelmiste mudelitega võrreldes on tegemist odavama autoga. Musk kinnitas, et Model 3 hind jääb umbes 35 000 dollari juurde (ca 31 000 eurot).

Tesla loodab, et Model 3 aitab ettevõtte käivet tublisti kasvatada ja elektriautod tänavatele tuua. Kolmapäeval teatas autotootja, et 2016. aastal tahavad nad müüa 80 000-90 000 autot. Prognoosid ületasid Wall Streeti ootusi.

Analüütikud ütlevad, et Model 3 nõudlus saab olema kõrgem, sest hind on madalam. Samas peab Tesla inimesi veenma, et nad rohkem elektriautosid kasutama hakkaks.

„Praegune väljakutse seisneb selles, et Tesla peab veenma inimesi elektriautosid kasutama. Nad peavad näitama, mis on elektriauto eelised ja sellega seotud kogemused. Inimestes tekitab ärevust, et elektriautoga saab sõita vaid teatud vahemaid,“ ütles ISI Groupi autoturu analüütik George Galliers. „Inimesed arvavad, et neid ei ole võimalik kuskil laadida. Tegelikult saab garaažis seda teha igal öösel.“

Hetkel kuum