Mait Kraun • 1. märts 2016
Jaga lugu:

2015 oli USA naftatootmise rekordaasta

Naftatootmine USAs  Foto: Bloomberg

USA pumpas eelmisel aastal maa seest välja keskmiselt 9,43 miljonit barrelit naftat päevas, selgub valituse uutest andmetest, vahendab CNN Money.

Tegemist on kõrgeima tasemega alates 1972. aastast ja võrreldes 2008.aastaga on kasv olnud märkimisväärsed 89 protsenti. Tõsi, nafta hinnalangus on tootmist viimastel kuudel aeglustanud ja prognoositakse, et sellel aastal hakkab toodangu kasv peatub. USA naftatootjatel on läinud tunduvalt paremini kui paljud kartsid.

„USA naftatööstus on demonstreerinud väga head elastsust ja vastupidavust,“ ütles Columbia ülikooli professor ja USA presidendi Barack Obama endine energianõunik Jason Bodoff.

Naftabuum on tarbijate jaoks olnud väga kasulik, sest bensiini hinnad on tunduvalt langenud – praegu maksab gallon riigis keskmiselt 2 dollarit (veidi alla 50 eurosendi liitrist). See muutis USA Saudi Araabia ja Venemaa järel üheks suurimaks naftatootjaks maailmas.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum