Mait Kraun • 1 märts 2016

Börs: aktsiaturud taastuvad jõuliselt

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiad tõusid täna tublisti ja jõudsid seitsme nädala kõrgeima tasemeni, sest USA tööstussektori andmed olid oodatust paremad, vahendab Bloomberg.

Dow Jonesi indeks kallines rohkem kui 340 punkti ning Standard & Poor’s 500 indeks taastus kahepäevasest langusest. Arenevad turud kallinesid kiireimas tempos alates 15. veebruarist. USA 10-aastaste võlakirjade tootlus hüppas 8 baaspunkti võrra 1,83 protsendini.

USA aktsiaturud hakkasid tõusma, sest riigi tööstuse aktiivsus vähenes veebruaris oodatust vähem. Lisaks sellele toetab tööstussektorit tugev sisenõudlus. Nafta 2 nädalat kestnud hinnatõus on samuti turge toetanud.

„Tänased numbrid olid päris head. Kui inflatsioon ei hakka aeglustuma, siis see on hea märk. Aasta alguses rääkisime veel negatiivsetest intressidest ja deflatsioonist,“ ütles investeerimisfirma Themis Tradingu aktsiakaupleja Mark Kepner. „Finantssektori aktsiad on samuti taastumas ning tundub, et olukord paraneb.“

S&P 500 indeks tõusis 2,4 protsenti 1978 punktini. Alates 11. veebruarist on indeks tõusnud juba 8,2 protsenti. Dow Jonesi indeks lisas 2,1 protsenti ja lõpetas päeva 16 865 punktil.

WTI toornafta kallines 1,9 protsenti ja Brent lisas 0,7 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 34,4 ja 36,83 dollarit. Kulla hind taandus 0,2 protsenti 1232 dollarini untsist.

Hetkel kuum