Rainer Saad • 23. märts 2016 kell 12:01

Vene asepeaminister: nõrk rubla aitab majandust

Venemaa asepeaminister  Foto: epa

Vene asepeaminister Arkadi Dvorkovitši sõnul kohandub Venemaa madalate naftahindadega ning nõrk rubla elavdab eksporti ja aitab majanduse taastumisele kaasa.

„Me loodame, et naftahinnad jäävad püsima praeguste tasemete juurde,“ ütles Dvorkovitš CNBC-le. „Energiaturg on ikka veel volatiilne ning naftahinda on keeruline prognoosida. Palju sõltub sellest, kuidas areneb lähikuudel olukord Hiinas ja mida Euroopas suudetakse põgenikekriisiga ette võtta.“

Dvorkovitš hoiatas, et naftaturul on nõudlus endiselt nõrk, kuid varud on vähenemas. Täna kaupleb naftabarrel 41 dollari lähedal.

Asepeaminister ütles, et Venemaal hakatakse erastama riigile kuuluvaid varasid ning seetõttu Venemaa valmistab turge selleks ette. „Meil on nimekiri ettevõtetest, kus saame müüa oma osalusi. Samuti on meil strateegilisi ettevõtteid. Mitte ainult finantssektoris, vaid ka logistikas, naftasektoris ja teistes sektorites. Meie plaan oleks alustada sel aastal,“ ütles Dvorkovitš.

Küsimusele, kas Vene valitsus plaanib müüa osaluse Sberbankis, ütles Dvorkovitš, et seda ei juhtu.

Hetkel kuum