Mait Kraun • 24. märts 2016 kell 20:05

Börs: aktsiate hinnatõus sellel nädalal peatus

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Aktsiaturud üle maailma langesid, USA aktsiad tegid päeva lõpus kaotused aga tasa, sest dollar jätkas tugevnemist, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks lõpetas päeva sisuliselt samal tasemel. Indeks jõudis enne seda nädalat tõusta lausa viis nädalat järjest. Euroopa aktsiad langesid sellel nädalal iga päev. Bloombergi toorainete indeks tegi kahe kuu halvima nädala, sest nafta kukkus alla 40 dollari barrelist. Dollar tugevnes.

„Turgude inerts on vaikselt peatumas,“ ütles investeerimisfirma Stifel Nicolausi portfellihaldur Kevin Caron. „Me peame nüüd vaatama, mis võiks aktsiaid edasi vedada. Seni on seda teinud keskpangad. Meil ei ole praegu katalüsaatorit.“

Stoxx Europe 600 indeks odavnes 1,5 protsenti ja on teinud pikima languste jada kuue nädala jooksul. Euroopa aktsiate langust juhtisid Next Plc ja Volkswagen AG.

S&P 500 indeks langes 0,05 protsenti ja lõpetas päeva 2035 punktil. Dow Jones lisas aga 0,1 protsenti ning jõudis 17 515 punktini. Veebruari keskpaigas alanud kiire tõus on mõneti peatunud, sest investorid ei ole leidnud häid põhjuseid aktsiate ostmiseks.

WTI toornafta hind odavnes 0,6 protsenti ja Brent langes 0,1 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks 39,53 ja 40,45 dollarit. Kulla hind odavnes 0,6 protsenti 1216 dollarini untsist.

 

Hetkel kuum