Olavi Teppan • 7. aprill 2016
Jaga lugu:

Wahlroos: Nordea pole rikkunud seadust ega enda reegleid

Björn Wahlroos  Foto: Reuters/Scanpix

Nordea kontserni nõukogu esimees Björn Wahlroos väljendas kartust, et panga mainele annab nn Panama leke tugeva löögi.

Wahlroos võttis täna Helsingis esmakordselt sõna Nordea tegevuse kohta maksuparadiisis Panamas, teatades, et kümme päeva kestnud sisejuurdluse käigus ei ole tuvastatud ainsatki seaduserikkumist, samuti mitte ühtegi eksimist panganduseeskirjade ega enda sisereeglite vastu.

„Klientide võimalik lahkumine pangast oleks kahetsusväärne,“ lisas Wahlroos ajalehe Helsingin Sanomat vahendusel. „Aga kliendil peab olema õigus jalgadega hääletada.“

Küsimusele Kasahstani oligarhi kinnisvaraäri finantseerimise kohta Moskvas vastas Wahlroos, et kodakondsus ja rikkus ei anna veel põhjus klienti seaduserikkujaks tembeldada. Samas rõhutas ta, et Venemaa osatähtsust panga strateegias on vähendatud.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum