Juhan Lang • 21. aprill 2016
Jaga lugu:

Pillerkaar Vene börsil

Börsimaaklerid Moskvas  Foto: EPA

Venemaa rublapõhine börsiindeks Micex on jaanuari põhjadest tõusnud üle 21% ning USA dollaripõhise börsiindeksi RTS tõus on globaalsete turgude esirinnas.

Moskvas tegutseva Raiffeisen Asset Managementi investeeringute juht Vladimir Vedeneev ütles Bloombergile, et Vene börsi tänavust rallit veab investorite optimism käsikäes kerkivate nafta hindadega. „Investorid ostavad aktsiaid, sest neil on palju raha, samal ajal kui intressid püsivad madalal,“ märkis ta.

Dollaripõhine indeks RTS on jaanuari põhjast kerkinud eurodest arvestatuna 45% ning aasta algusest 20,5% võrra. Selle tulemusega paigutub Vene börsi tootlus Bloombergi jälgitud ligemale sajakonna maailma suurima börsiindeksi seas viiendale kohale.

Suurele tõusule vaatamata on Vene aktsiad hinna-tulu suhtarvu järgi endiselt arenevate turgude lõikes odavaimad. Täna on Micex langenud 0,4% võrra ning rubla on euro vastu kaotanud 0,06%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum