Mait Kraun • 25. aprill 2016 kell 20:19

Börs: nafta tiris aktsiaturud alla

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Aktsiaturud üle maailma olid täna languses, sest nafta hind oli täna odavnemas, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks on langenud viimase kolme päeva jooksul kahel. Eelmisel nädalal jõudis indeks 1 protsendi kaugusele kõigi aegade rekordist. WTI toornafta langes alla 43 dollari ning energiasektor odavnes. Jeen tegi suurima tugevnemise alates 2014. aastast.

„Turud on jõudnud otsustavasse punkti – see on kolmas kord viimase 15-18 kuu jooksul, mil suuremad indeksid on jõudnud väga lähedale rekorditele,“ ütles investeerimisfirma Miller Tabak & Co aktsiastrateeg Matt Maley. „Sellel nädalal saavad olema tähtsad börsifirmade kvartalitulemused. Investorid jälgivad pingsalt ka Jaapani Keskpanga kohtumist neljapäeval.“

Täna andis aktsiaturgudel tooni nafta hind, mille langus tiris kaasa ka energiasektori. Saudi Araabia teatas, et plaanib laiendada suurt naftavälja ning Iraan on pakkumist tõstmas.

Sellel nädalal teatavad oma kvartalitulemused ka mitmed suured ettevõtted – Apple, Amazon ja Boeing. Kolmapäeval toimub ka Föderaalreservi kohtumine ning investorid loodavad saada täpsemaid vihjeid, kuidas intressimäärasid edaspidi tõstetakse.

S&P 500 indeks langes 0,2 protsenti. Finantssektori aktsiad langesid kahe nädala kiireimas tempos. Bank Of America ja Citigroupi aktsiad odavnesid üle 1,3 protsendi. Dow Jones kukkus 0,2 protsenti 17 977 punktini.

 

Hetkel kuum