Marc Faber: panustage väärismetallile, naftale ja gaasile

Foto: EPA

Gloom, Boom & Doomi raporti toimetaja Marc Faber, kes on tuntud püsivalt negatiivse arvamuse poolest aktsiate kohta, avaldas oma soosikud.

“Mõni sektor on tõelises madalseisus,” märkis Faber. “Ma olen aktsiate suhtes jätkuvalt negatiivne, kuid usun, et peagi paisatakse ringlusse rohkem sularaha ning see aitab kaasa mõne sektori tõusule,” sõnas ta.

Faber on eriti positiivne kaevandussektori, nafta ning gaasifirmade aktsiate suhtes. Tema argumendiks on, et kui valuutade väärtus langeb, siis kasvab nõudlus kulla ja teiste toorainete järele, mis ühtlasi tõstab nende väärtust. “Minu silmis on kõige atraktiivsemad kulla, nafta ja gaasiaktsiad,” märkis Faber. “Arvan, et nendel on sel aastal märkimisväärne potentsiaal.”

Faber rõhutab, et aktsiaportfellis on oluline tagada tagasaal ja mitmekesisus. “Portfellis võiks sisalduda kinnisvara, aktsiad, sularaha, võlakirjad ning väärismetall,” soovitab ta. Samas hoiatab Faber, et turgude olukord ei ole kiita ning lähiajal ei näe ta seisu ka paranemas.

Hetkel kuum