Nafta hind vallutas kuue kuu tipu

Naftatootmine USAs  Foto: Bloomberg

Brenti toornafta hind kerkis enam kui poole aasta jooksul esimest korda üle 50 dollari barreli kohta, sest USA naftavarud vähenesid.

Naftafutuurid kerkisid 0,7% võrra pärast ligemale 2,9% suurust tõusu eelmise kahe kauplemispäeva jooksul. USA varud kahanesid läinud nädalal 4,23 miljoni barreli võrra, ületades üle kahekordselt analüütikute prognoose, vahendas Bloomberg.

Uudistekanali teatel on rünnakud Nigeerias vähendanud sealset tootmist 20 aasta madalaimale tasemele, Venetsueela on elektrikatkestuste tõttu hädas toodangu säilitamisega ja Kanada tootmist on pidurdanud metsatulekahjud.

Brenti hind on jaanuari põhjast kallinenud ligemale 80%, sest on märke, et globaalne ülepakkumine väheneb.

Peamiselt tänu nafta hinnale olid ka USA turud eile tõusuteel.

Hetkel kuum