Mait Kraun • 8. august 2016 kell 8:58

Berkshire Hathaway kasum kasvas 25%

Berkshire Hathaway juht Warren Buffett.  Foto: Scanpix

Berkshire Hathaway teatas reedel, et ettevõtte teise kvartali kasum kasvas veerandi võrra, vahendab Reuters.

Tulemuste paranemisele aitasid kaasa kindlustuslepingute hindamine, tulud investeeringutest ja Precision Castpartsi ostmine. Kokkuvõttes jäid tulemused aga analüütikute ootustele veidi alla, sest nafta hinnalangus ning kivisöe kesine nõudlus survestasid Berkshire’i raudteeärisid.

Ettevõtte puhaskasum kasvas 25 protsendi võrra, 5 miljardi dollarini (3042 dollarit A-klassi aktsia kohta). Eelmisel aastal oli puhaskasum 4,01 miljardit. Ärikasum kasvas 18 protsendi võrra 4,61 miljardini (2803 dollarit aktsia kohta).

Analüütikud prognoosisid, et ärikasumiks kujuneb 2911 dollarit aktsia kohta, selgub Thomson Reutersi andmetest.

Käive kasvas 6 protsendi võrra, 54,46 miljardi dollarini. Aktsia bilansiväärtus (arv, mida ettevõtte tegevjuht Warren Buffett armastab kasutada kasvu hindamiseks) tõusis 1,7 protsendi võrra, 160 009 dollarini.

Kindlustuslepingute hindamise äri teenis teises kvartalis ettevõttele 337 miljonit dollarit kasumit. Veel eelmise aasta samal ajal oli äri 38 miljoniga kahjumis. Kokku teeniti kindlustusäriga 1,32 miljardit dollarit kasumit.

Investeeringute ja derivatiivide pealt teeniti 394 miljonit dollarit kasumit. Jaanuaris ostetud lennukiosade tootja Precision Castparts aitas Berkshire’i tööstussegmendi kasumit 34 protsendi võrra kasvatada.

Hetkel kuum