• Jaga lugu:

  Berkshire Hathaway kasum kasvas 25%

  Berkshire Hathaway juht Warren Buffett.Foto: Scanpix

  Berkshire Hathaway teatas reedel, et ettevõtte teise kvartali kasum kasvas veerandi võrra, vahendab Reuters.

  Tulemuste paranemisele aitasid kaasa kindlustuslepingute hindamine, tulud investeeringutest ja Precision Castpartsi ostmine. Kokkuvõttes jäid tulemused aga analüütikute ootustele veidi alla, sest nafta hinnalangus ning kivisöe kesine nõudlus survestasid Berkshire’i raudteeärisid.
  Ettevõtte puhaskasum kasvas 25 protsendi võrra, 5 miljardi dollarini (3042 dollarit A-klassi aktsia kohta). Eelmisel aastal oli puhaskasum 4,01 miljardit. Ärikasum kasvas 18 protsendi võrra 4,61 miljardini (2803 dollarit aktsia kohta).
  Analüütikud prognoosisid, et ärikasumiks kujuneb 2911 dollarit aktsia kohta, selgub Thomson Reutersi andmetest.
  Käive kasvas 6 protsendi võrra, 54,46 miljardi dollarini. Aktsia bilansiväärtus (arv, mida ettevõtte tegevjuht Warren Buffett armastab kasutada kasvu hindamiseks) tõusis 1,7 protsendi võrra, 160 009 dollarini.
  Kindlustuslepingute hindamise äri teenis teises kvartalis ettevõttele 337 miljonit dollarit kasumit. Veel eelmise aasta samal ajal oli äri 38 miljoniga kahjumis. Kokku teeniti kindlustusäriga 1,32 miljardit dollarit kasumit.
  Investeeringute ja derivatiivide pealt teeniti 394 miljonit dollarit kasumit. Jaanuaris ostetud lennukiosade tootja Precision Castparts aitas Berkshire’i tööstussegmendi kasumit 34 protsendi võrra kasvatada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
USAs on vaktsineeritud 70% inimestest
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.