Pille Ivask • 25. august 2016 kell 13:15

Cook on saanud üüratult Apple’i aktsiaid

Apple'i tegevjuht Tim Cook  Foto: EPA

Tim Cook, kel täitus just viis aastat Apple’i juhina, on saanud 373 miljoni dollari väärtuses firma aktsiaid.

Kui Cook Apple’i juhiks sai, teenis ta automaatselt miljon ettevõtte aktsiat. Kokkuleppe järgi saab ettevõtte juht poole aktsiatest viis aastat pärast ametisse asumist ning teise poole pärast 10. aasta täitumist. Kokkulepe aga muutus 2013. aastal, mil Cook sidus vabatahtlikult kolmandiku endale garanteeritud aktsiatest S&P500 indeksi ületamisega.

Cook on kätte saanud 98,6% endale ettenähtud esimese viie aasta aktsiatest ning praeguse seisuga on see kogus väärt 375 miljonit dollarit. Cookile kuulub praeguse seisuga 3,45 miljonit Apple'i aktsiat. 

Võrreldes 2011. aastaga on Apple’i aktsia hind märkimisväärselt tõusnud. Cooki ametiaja alguses maksis firma aktsia 53,74 dollarit, praegu on hind 108 dollari juures.

Hetkel kuum