Mait Kraun • 6. september 2016 kell 20:50

Börs: kehv uudis pani aktsiad tõusma

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

Võlakirjade hinnad tõusid ning dollar odavnes, sest värsked majandusandmed näitasid, et USA teenindussektori kasv aeglustus järsult. Aktsiad tõusid, sest nüüd arvatakse, et Föderaalreserv intresse niipea ei tõsta, vahendab Bloomberg.

USA võlakirjade tootlused langesid ning dollar odavnes kõigi suuremate valuutade suhtes. Teenindussektori kasv oli augustis kuue aasta halvim ja selle tõttu arvatakse, et Föderaalreserv lükkab intressimäärade tõstmist edasi. Kauplejate hinnangul on tõenäosus, et Fed septembris intresse tõstab, langenud 24 protsendini. Dollari odavnemine muutis toorained investorite jaoks atraktiivsemaks.

Ka teised USA majandusandmed on viimastel nädalatel kehvad olnud. Eelmisel nädalal avaldatud tööturuandmed olid oodatust veidi halvemad ning tööstuse aktiivsus kahanes üllatavalt.

„Arvatakse, et Föderaalreserv ei pruugi sellel aastal üldse intresse tõsta. Viimased andmed õigustavad seda kahtlust. Kui nad tahavad intresse tõsta, siis peavad majandusandmed head olema,“ ütles Toronto Dominion Banki makrostrateeg David Tulk. „Kui olukord jätkub, siis ootused intresside tõstmise osas vähenevad kiiresti ja võlakirjade hinnad tõusevad edasi.“

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis aga 0,3 protsenti 2186 punktini. Dow Jonesi indeks lisas samuti 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 18 538 punktil. Nasdaq Composite kallines 0,5 protsenti ja jõudis rekordini. Tõusule aitasid kaasa Amazon.comi ja Facebooki aktsiad.

Kulla hind tegi aga suurima tõusu alates 2. augustist ning unts maksab 1350 dollarit. WTI toornafta hind tõusis 0,9 protsenti 44,83 dollarini barrelist.

Hetkel kuum