• Jaga lugu:

  Börs: kehv uudis pani aktsiad tõusma

  New Yorgi börsFoto: Bloomberg

  Võlakirjade hinnad tõusid ning dollar odavnes, sest värsked majandusandmed näitasid, et USA teenindussektori kasv aeglustus järsult. Aktsiad tõusid, sest nüüd arvatakse, et Föderaalreserv intresse niipea ei tõsta, vahendab Bloomberg.

  USA võlakirjade tootlused langesid ning dollar odavnes kõigi suuremate valuutade suhtes. Teenindussektori kasv oli augustis kuue aasta halvim ja selle tõttu arvatakse, et Föderaalreserv lükkab intressimäärade tõstmist edasi. Kauplejate hinnangul on tõenäosus, et Fed septembris intresse tõstab, langenud 24 protsendini. Dollari odavnemine muutis toorained investorite jaoks atraktiivsemaks.
  Ka teised USA majandusandmed on viimastel nädalatel kehvad olnud. Eelmisel nädalal avaldatud tööturuandmed olid oodatust veidi halvemad ning tööstuse aktiivsus kahanes üllatavalt.
  „Arvatakse, et Föderaalreserv ei pruugi sellel aastal üldse intresse tõsta. Viimased andmed õigustavad seda kahtlust. Kui nad tahavad intresse tõsta, siis peavad majandusandmed head olema,“ ütles Toronto Dominion Banki makrostrateeg David Tulk. „Kui olukord jätkub, siis ootused intresside tõstmise osas vähenevad kiiresti ja võlakirjade hinnad tõusevad edasi.“
  Standard & Poor’s 500 indeks tõusis aga 0,3 protsenti 2186 punktini. Dow Jonesi indeks lisas samuti 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 18 538 punktil. Nasdaq Composite kallines 0,5 protsenti ja jõudis rekordini. Tõusule aitasid kaasa Amazon.comi ja Facebooki aktsiad.
  Kulla hind tegi aga suurima tõusu alates 2. augustist ning unts maksab 1350 dollarit. WTI toornafta hind tõusis 0,9 protsenti 44,83 dollarini barrelist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.