USA majandusandmed kehvad, dollar odavneb

06. september 2016, 21:56
Dollarid.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160906/BORS/160909813/AR/0/AR-160909813.jpg

USA dollar tegi täna viimase kuu suurima languse, sest riigi teenindussektor kasvas viimase kuue aasta aeglaseimas tempos, vahendab MarketWatch.

Institute for Supply Managementi teenindussektori indeks oli augustis 51,4% tasemel. Veel eelmisel kuul oli indeks 55,5% juures. 50%-st väiksem näitaja tähendab kahanemist, suurem aga kasvu. Teenindussektor on USA majanduse jaoks väga tähtis, sest suurem osa ameeriklastest töötab just teeninduses.

ICE dollariindeks langes 1 protsendi võrra 94,83 punkti tasemeni, sest investorid peavad nüüd järjest ebatõenäolisemaks, et Föderaalreserv septembris intressimäärasid julgeb tõsta. Kõrgemad intressimäärad peaks teooria järgi dollari tugevnema panema, sest dollarites hoitavad hoiused ja teatud varad pakuvad tänu sellele kõrgemat tootlust.

Tänased andmed aga näitavad, et USA majanduskasv on püsinud ka kolmandas kvartalis leige. Eelmisel nädalal avaldatud tööturuandmed olid oodatust veidi kehvemad ning tööstuse aktiivsus kahanes üllatavalt.

„Andmed peaks välistama võimaluse, et Föderaalreserv septembris intressimäärasid tõstab. Eriti veenev on tööstustoodangu indeks, mis langes eelmisel nädalal allapoole 50 taset,“ ütles Capital Economicsi USA peaökonomist Paul Ashworth. 50 tasemest alla poole jäävad numbrid näitavad kahanemist.

Euro kallines täna dollarisse 0,91 protsenti 1,1257 dollarini, mis enam kui nädala kõrgeim tase. Jeeni odavnes dollar aga 1,3 protsenti. Briti nael tugevnes dollarisse 0,95 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. September 2016, 21:56
Otsi:

Ava täpsem otsing