• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hollandil saab maagaas otsa

  HollandFoto: epa

  Euroopa Liidu suurim maagaasitootja Holland seisab silmitsi olukorraga, kus maagaasi reservid saavad otsa, vahendab Bloomberg.

  Hollandi statistikaamet teatas, et riik on ära kulutanud 80% oma maagaasireservidest. Viimase kahe aasta jooksul on maagaasitoodang langenud 38% võrra. Hollandi valitsus on otsustanud maagaasi varumist vähendada, kuna peamises leiukohas Groningenis on toimunud väiksed maavärinad, mis muudab tegevuse inimestele ohtlikuks.
  Seetõttu on vähenenud ka riigieelarvesse laekuvate tulud. Möödunud aastal moodustasid maagaasi müügitulud 3% eelarvest, mõne aasta eest oli osakaal olnud aga 9%.
  Kuna nüüd on Groningeni linnas kaevandatavale maagaasile seatud piirangud ning kolm neljandikku Hollandi maagaasivarudest asub just Groningeni piirkonnas, langevad maagaasist saadud tulud veelgi.
  Groningeni maagaasivarud avastati 1959. aastal ning alates sellest ajast peale on riik tootnud 3,85 triljonit kuupmeetrit maagaasi. Riigi statistikaameti andmeil on Hollandil veel 940 miljonit kuupmeetri jagu maagaasivarusid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.