Mait Kraun • 19. september 2016 kell 7:14

Aktsionär kaebas Twitteri kohtusse

Twitter kaevati kohtusse.  Foto: Reuters/Scanpix

Twitteri aktsionär kaebas ettevõtte kohtusse. Nimelt olevat Twitter oma kasutajate hulga ja nende aktiivsuse kohta valesid andmeid esitanud, vahendab Bloomberg.

San Francisco föderaalkohtusse antud hagi tuleb ajal, mil Twitteril on raskusi oma kasutajate hoidmisega. Twitteris veedetud aja asemel ollakse rohem Snapchatis ja Instagramis.

Snapchat, mis on USAs enimkasutatud mobiilirakenduste pingereas üheksandal kohal, ületas aprillis 50 miljoni kasutaja piiri. Sellega jõudis rakendus esmakordselt Twitterist ette, nentisid Bloomberg Intelligence’i analüütikud Jitendra Waral ja Sean Handrahan.

Aktsionär Doris Shenwick väidab, et Twitteri juhtkond eksitas 2014. aasta novembris investoreid. Nimelt lubas Twitter, et igakuiste aktiivsete kasutajate arv peaks „keskpikas“ perspektiivis tõusma 550 miljonini ja „pikas perspektiivis“ ühe miljardini. Ettevõte ei suutnud kumbagi prognoosi täita ja varjas asjaolu, et prognoosidel ei olnud tegelikult mitte mingisugust alust, teatati kaebuses.

30. juuni seisuga oli Twitteril 313 miljonit aktiivset igakuist kasutajat. Ettevõtte aktsia on tänavu odavnenud 17 protsenti.

Hetkel kuum