Kadi Neemre • 23. september 2016 kell 17:55

Nafta hinnad kukkusid, kuna Saudi Araabia ei usu naftakokkuleppesse

Nafta hinnad kukkusid 4%  Foto: EPA

Nafta hinnad kukkusid täna ligi 3% raporti peale, mille kohaselt ei usu Saudi Araabia, et järgmisel nädalal toimuval naftaeksportijate kohtumisel jõutakse ühisele kokkuleppele toodangu külmutamise osas.

Toornafta futuurid kukkusid peale Bloombergi raportit, mille kohaselt ei usu Saudi Araabia, et Alžeerias toimuval naftatootjate kohtumisel jõutakse kokkuleppele. Bloomberg viitas allikana kohtumisel osalevale delegaadile.

USA töötavate naftapuurtornide hulk kasvas kahe võrra 418-le, selgub Baker Hughesi andmetest.

Brenti toornafta hind kukkus 1,67 dollarit ehk 3,5% ning naftabarreli hinnaks kujunes 45,99 dollarit. Nädala lõikes kasvas nafta hind 1,6%.

USA toornafta hind kukkus 1,75 dollarit ehk 3,78% ning barreli hinnaks kujunes 44,54 dollarit. Nädala lõikes kasvas WTI hind alla 5%.

Kauplemissessiooni alguses liikusid Brent ja WTI suurima nädalase kasvu suunas enam kui kuu aja jooksul, reageerides Reutersi raportile, mille kohaselt pakkus Saudi Araabia võimalust vähendada oma naftatoodangut kui nende rivaal Iraan vähendab samuti oma toodangut sellel aastal. Reutersi raport põhines asjaga kursisolevate allikate andmetel.

Börsimaaklerid ja investorid ootasid samuti USA naftapuurtornide arvu raportit, selgitamaks välja, kas maailma suurima naftatarbija pinnal avati uusi puurtorne.

 

 

Hetkel kuum