• Jaga lugu:

  Kallim rubla röövib nafta hinna tõusu rõõmu

  RubladFoto: Bloomberg

  Rubla kurss tugevenes nafta hinna tõusu toel 11 kuu kõrgeimale tasemele. See vähendab aga eelarvetulusid ning spekuleeritakse, et valitsus tahab kurssi „allapoole rääkida,“ vahendab Bloomberg.

  Venemaa valuuta on täna dollari suhtes kallinenud 0,7 protsenti, 62,36 rublale, mis on kõrgeim tase alates eelmise aasta novembrist. Eelkõige on selle põhjustanud nafta hinna tõus – nimelt on barreli hind alates kevadest tublisti kallinenud. Täna maksis barrel juba üle 50 dollari.
  Viimati, mil rubla kiiremini tõusma hakkas, otsustas president Vladimir Putin anda peaministrile märku, et rubla tugevnemisel nafta suhtes tuleb silm peal hoida. See pani rubla suve lõpus uuesti odavnema.
  Nafta hind on taastunud, aga rubla kallinemine tähendab, et kohalikus valuutas erilist hinnatõusu märgata ei ole. See vähendab aga valitsuse oodatavaid tulusid ja eelarve on juba praegu puudujäägis.
  „Venemaa ametnikud võivad suusõnaliselt turgudele sekkuda, et rubla kallinemist peatada“ ütles Rabobanki valuutastrateeg Piotr Matys. „Rubla tõuseb, sest nafta ületas psühholoogiliselt tähtsa taseme (50 dollari piiri).“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.