Pille Ivask • 4. oktoober 2016 • 1 min
Jaga lugu:

Apple Pay jõudis Venemaale

Apple Pay  Foto: epa

Mobiilimakseid pakkuv Apple Pay jõudis idanaabrite turule.

Esialgu saavad Apple Pay kaudu makseid sooritada Sberbanki kliendid, kes on MasterCardi omanikud. Kliendid saavad oma andmed sisestada Apple Pay äppi ning seejärel oma iPhone’i makseterminali juures viibutades oma ostude eest tasuma hakata. Makseid saavad sooritada küll vaid need, kellel on kas iPhone SE, iPhone 6 või uuem telefonimudel.

Makseid saab sooritada praegu BP, Media Markti ning supermarketiketi Atak poodides. Apple’i kohaliku kodulehe andmeil lisatakse varsti siia nimistusse ka Burger King.

Apple on Venemaal üsna jõuliselt turuosa suurendanud: Euroseti andmeil oli see käesoleva aasta esimeses kvartalis 10,4%. Samas on ettevõttel turuosa silmas pidades idanaabrite juures veel palju arenguruumi – konkurendi Samsungi käes on enam kui 20% suurune turuosa.

Apple Pay jõudis avalikkuse ette 2014. aastal ning seda saab praegu kasutada 10 riigis.  

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt