• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wells Fargo maine üha kõrbeb

  Wells FargoFoto: Reuters

  Värske uuringu kohaselt võib Wells Fargo olukord minna praegusest veelgi hullemaks.

  Skandaal, milles Wells Fargo tunnistas miljonite klientide liitmist teenustega nende teadmata ning nõusolekuta, läks pangale esialgu maksma 185 miljoni dollarilise trahvi. See aga võib olla alles algus, kuna panga mainekahjustus on süvenemas. Pank seisab silmitsi võimalusega kaotada 99 miljardi dollari väärtuses hoiuseid, 4 miljardit dollarit käivet ning kuni 30% kliendibaasist, selgub värskest cg42 uuringust.
  Skandaal sai alguse sellest, et pank tegi osana oma kasvustrateegiast kahest miljonist kliendist nende nõusolekuta deebet- ja krediitkaardi kasutajad.
  Uuringus leiti ühe huvitava asjaoluna fakt, et ristmüük ei alanud skandaali lahvatades septembris, vaid ulatub otsaga 2011. aastasse. Panga kliendid on pidevalt kaevanud, et neile müüakse tooteid, mida nad ei soovi.
  cg42 asutaja Steve Becki andmetel on pank vallandanud üle 5000 töötaja ning teatas hiluti endise juhatuse esimehe ja tegevjuhi John Stumpfi tagasiastumisest. “Kindlasti peab pank reformimisel minema kaugemale, kui vaid töötajate vallandamine ja asendamine,” märkis Beck. “Pank peaks ümber hindama oma klientide kohtlemise põhimõtted ning brändi uuenduse, kuna nende maine on kõvasti kahjustunud.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.