Mait Kraun • 1. november 2016 kell 20:37

Börs: aktsiaturgudel kolme nädala suurim langus

Kauplemine New Yorgi börsil.  Foto: Reuters/Scanpix

USA aktsiaturud murdsid läbi tähtsast toetuspunktist, mis oli püsinud juba neli kuud ja jõudsid madalaima tasemeni alates juulist. Investorid kardavad intresside tõusu ja ebakindlust tuntakse ka presidendivalimiste suhtes, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks odavnes 0,7 protsenti 2111 punktini, mis on suurim langus alates 11. oktoobrist. Indeks on langenud juba viimased kuus päeva ja kaotanud selle ajaga 1,8 protsenti. Viimati langesid turud nii pikalt järjest 2015. aasta augustist.

Päeva keskel langes indeks ka 2097 punktini. Viimati langes S&P 500 allapoole 2100 taset selle aasta 7. juulil. Dow Jonesi indeks odavnes 0,6 protsenti 18 037 punktini. CBOE volatiilsusindeks (VIX) tõusis 8,8 protsenti ja jõudis kõrgeima tasemeni alates 28. juunist.

„Presidendivalimised on seekord küllaltki uskumatud ja see ei tekita kindlustunnet,“ ütles investeerimisfirma Philadelphia Trust Co investeeringute juht Richard Sichel. „Praegu on ebakindlust rohkem, sest valimised jõuavad järjest lähemale. Tulemuste hooaeg on sisuliselt läbi. See oli päris hea, aga mitte piisav, et aktsiaturud tõusma panna.“

WTI toornafta hind langes täna 0,4 protsenti ja Brent kaotas 1,5 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 46,67 ja 47,90 dollarit. Kulla hind tõusis 1,2 protsenti 1288 dollarini untsist.

Hetkel kuum