• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene naftahiiu kasumil järsk langus

  Rosnefti puhaskasum vähenes 71%.Foto: EPA

  Venemaa valitsuse omanduses olev naftahiiglane Rosneft teatas kolmanda kvartali puhaskasumi 71protsendilisest langusest.

  Võrreldes eelmise aasta sama ajaga kahanes kasum 89 miljardilt rublalt 26 miljardile rublale (370 miljonile eurole). Analüütikud ootasid puhaskasumiks 44,4 miljardit rubla. Rosnefti käive vähenes 5,6 protsenti, 1,22 triljonile rublale.
  „Kolmandas kvartalis jätkus keeruline olukord tooraineturgudel,“ teatas Rosnefti tegevjuht Igor Setšin majandusaruandes.
  Rosnefti teatel on madala nafta hinna mõju aidanud leevendada nõrk rubla kurss ning Venemaa maksusüsteem. 292 miljardi rubla suuruse kulumieelse kasumiga (EBITDA) suutis ettevõte ületada analüütikute ootusi 18 miljardi rubla võrra.
  Rosnefti üheksa kuu puhaskasum vähenes 57,3 protsenti, 129 miljardile rublale, ning käive 11,4 protsenti, 3,5 triljonile rublale.
  Börsi avanedes reageeris Kremli kontrolli all oleva ettevõtte aktsia 0,3protsendilise tõusuga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.