Mait Kraun • 23. november 2016 kell 8:55

Suurpangad tõstavad S&P 500 indeksi hinnasihti

Bank of America tõstis S&P 500 indeksi hinnasihti.  Foto: Bloomberg

Bank of America Merrill Lynch tõstis teisipäeval Standard & Poor’s 500 indeksi lühiajalist hinnasihti, vahendab CNBC.

Pank tõstis S&P 500 indeksi aastalõpu prognoosi 2000 punktilt 2100 punktini. „Turud on selle aasta suurematest šokkidest edukalt läbi seilanud. Headeks näideteks on Brexiti referendum ja USA presidendivalimised,“ ütles Bank of America Merrill Lynchi (BofAML) USA aktsiate ja kvantitatiivse strateegia juht Savita Subramanian.

S&P 500 indeks tõusis eile 2202 punktini, mis on kõigi aegade rekord. Panga prognoosi kohaselt võiks indeks enne aasta lõppu langeda seega 4,8 protsenti.

Ka teised pangad on indeksi hinnasihti viimastel nädalatel tõstnud. Deutsche Banki strateeg David Bianco tõstis aastalõpu prognoosi 2150 punktilt 2200 punktile. Bianco ütles, et turud arvestavad praegu hindadesse sisse uue majanduspoliitika mõju – madalamad maksud, võlakirjade tootluse kasvuga kaasnev pankade kasumite tõus ning majanduskasvu kiirenemise tõenäosuse kasv peaks börsifirmade kasumitele hästi mõjuma.

Kaks päeva pärast USA presidendivalimisi (10. november) ütles JPMorgani USA aktsiaturgude strateeg Dubravko Lakos-Bujas, et S&P 500 indeks võiks lühiajaliselt tõusta 2300 punktini. Enne valimisi oli JPMorgani aastalõpu hinnasiht 2100 punkti.

Hetkel kuum