Mait Kraun • 25. november 2016
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kriitikutele liiga kallis LHV kasvab võimsalt

LHV suuromanik Rain Lõhmus võib tulemustega rahul olla.
LHV suuromanik Rain Lõhmus võib tulemustega rahul olla.  Foto: Eiko Kink

Vaatamata sellele, et skeptikute hinnangul oli LHV aktsia emissiooni ajal ülehinnatud, on aktsia esimese poolaasta jooksul tublisti tõusnud. Erkki Raasukese firmast lahkumisele reageeris aktsia langusega.

„Hinnast sõltumata leiab skeptikuid alati,“ ütles LHV Groupi nõukogu esimees Rain Lõhmus. „Aktsia hind on minu ootustest kiiremini kasvanud. Aga ka LHV tulemused on olnud selgelt eelarvest paremad.“

LHV aktsia märkimishinnast (6,95 eurot) on aktsia tõusnud 25,9 protsenti 8,78 euroni. Ettevõtte kolmanda kvartali tulemused olid head ja Swedbank tõstis aktsia hinnasihti 8 eurolt 8,50 euroni. Erkki Raasukese lahkumine ettevõttest andis aktsiale tagasilöögi ja eile odavnes see 2,77%, aga suuremat müügilainet ei tulnud.

Ka enne avalikku esmaemissiooni (IPOt) LHV aktsiaanalüüsi teinud TTÜ finantsökonoomika doktorant ja väikeinvestor Kristjan Liivamägi ütles, et heade finantstulemuste tõttu on fundamentaalanalüüsi kohaselt ka aktsia õiglane väärtus suurenenud.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt