• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV: Silvanol hea dividendimaksmise võimekus

  LHV vanemanalüütik Joonas JoostFoto: Erakogu

  LHV Panga vanemanalüütik Joonas Joost ütles, et Silvano näitab jätkuvalt head rahavoogude genereerimise võimet.

  „Kuigi Silvano brutokasumlikkus ja üldkulude efektiivsus paranes kolmandas kvartalis ootuspäraselt, siis ärikasum jäi eeldatust madalama käibe tõttu samuti prognoositust madalamaks,“ ütles Joost.
  Varasema põhjal pidas LHV võimalikuks, et Silvano peamised turud võivad näidata stabiliseerumise märke. „Kuid kolmanda kvartali käive, mis langes 13,4% võrreldes 2015. aasta kolmanda kvartaliga, näitas, et olime liialt optimistlikud. Ilmselt näeme ka mõningast käibe langust neljandas kvartalis, kuid sellest hoolimata on ettevõtte äritegevus jätkuvalt kasumlik,“ sõnas Joost.
  Ootuspäraselt puudus sel korral valuutakursi muutuste ulatuslik positiivne mõju, mis eelmise aasta kolmandas kvartalis oli 1,9 miljonit eurot ehk ligi 40% puhaskasumist. See oli ka peamine põhjus, miks Silvano kolmanda kvartali puhkasum võrreldes aastatagusega 39% langes.
  Võttes arvesse väljamakstud dividende eeldas LHV üsna kõrget tulumaksukulu. „Tegelikkuses kujunes see prognoositust oluliselt madalamaks, mille tõttu kujunes puhaskasum oodatust isegi 10% kõrgemaks,“ ütles Joost.
  „Kuigi alandasime pärast kolmanda kvartali tulemusi mõnevõrra oma 2016. aasta käibe- ja kasumiootusi, jätsime õiglase hinnavahemiku (2.20-2.40 eurot) muutmata. Seda ka muu hulgas seetõttu, et ettevõte näitab jätkuvalt väga head rahavoogude genereerimise ja seeläbi ka dividendide maksmise võimekust,“ lisas vanemanalüütik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Aita valida Aasta Ettevõtja 2021
Äripäev valib taas aasta silmapaistvaimat ettevõtjat. Teie ees on nominendid, kes sel aastal tiitlile rebivad.
Äripäev valib taas aasta silmapaistvaimat ettevõtjat. Teie ees on nominendid, kes sel aastal tiitlile rebivad.