Rainer Saad • 28. november 2016 kell 8:52

LHV: Silvanol hea dividendimaksmise võimekus

LHV vanemanalüütik Joonas Joost  Foto: Erakogu

LHV Panga vanemanalüütik Joonas Joost ütles, et Silvano näitab jätkuvalt head rahavoogude genereerimise võimet.

„Kuigi Silvano brutokasumlikkus ja üldkulude efektiivsus paranes kolmandas kvartalis ootuspäraselt, siis ärikasum jäi eeldatust madalama käibe tõttu samuti prognoositust madalamaks,“ ütles Joost.

Varasema põhjal pidas LHV võimalikuks, et Silvano peamised turud võivad näidata stabiliseerumise märke. „Kuid kolmanda kvartali käive, mis langes 13,4% võrreldes 2015. aasta kolmanda kvartaliga, näitas, et olime liialt optimistlikud. Ilmselt näeme ka mõningast käibe langust neljandas kvartalis, kuid sellest hoolimata on ettevõtte äritegevus jätkuvalt kasumlik,“ sõnas Joost.

Ootuspäraselt puudus sel korral valuutakursi muutuste ulatuslik positiivne mõju, mis eelmise aasta kolmandas kvartalis oli 1,9 miljonit eurot ehk ligi 40% puhaskasumist. See oli ka peamine põhjus, miks Silvano kolmanda kvartali puhkasum võrreldes aastatagusega 39% langes.

Võttes arvesse väljamakstud dividende eeldas LHV üsna kõrget tulumaksukulu. „Tegelikkuses kujunes see prognoositust oluliselt madalamaks, mille tõttu kujunes puhaskasum oodatust isegi 10% kõrgemaks,“ ütles Joost.

„Kuigi alandasime pärast kolmanda kvartali tulemusi mõnevõrra oma 2016. aasta käibe- ja kasumiootusi, jätsime õiglase hinnavahemiku (2.20-2.40 eurot) muutmata. Seda ka muu hulgas seetõttu, et ettevõte näitab jätkuvalt väga head rahavoogude genereerimise ja seeläbi ka dividendide maksmise võimekust,“ lisas vanemanalüütik.

Hetkel kuum