• Jaga lugu:

  Viiendik Rosneftist müüakse maha

  RosneftFoto: epa

  Venemaa sõlmis Katariga ja Anglo-Šveitsi ettevõttega Glencore leppe, mille alusel viimane ostab 11,3 miljardi dollari suuruse osaluse oma suurimas naftafirmas Rosneft.

  Venemaa president Vladimir Putin teatas tehingust riiklikus televisioonis. Tehingu sõlmimise tulemusena müüakse 19,5% Rosneftist. Rosneft toodab päevas umbes viis miljonit barrelit naftat.
  Rosnefti juht Igor Setšin teatas, et tehing toimus üksnes tänu Putini isiklikule panusele. Müügikõnelusi peeti üle 30 potentsiaalse ostjaga Aasiast, Ameerikast, Euroopast ning Lähis-Idast. Putin lisas, et tegu on nafta- ja gaasisektori aasta suurtehinguga.
  Setšin lausus, et läbirääkimiste tulemusena saadi võimalik parim hind, kuhu on arvestatud ka viie protsendi suurune soodustus seoses praeguste turuhindadega. Ta lisas, et tehingut finantseerib Euroopa üks suuremaid pankasid, ent jättis mainimata, missugune.
  Venemaa on praeguse majandusliku olukorra tõttu sunnitud riigifirmasid erastama. Putin ütles oktoobris Rosnefti osalise erastamise kohta, et kui keegi pole nõus pakutud hinnaga osalust ostma, ostab ettevõte oma aktsiad ise tagasi.
  Raiffeisen Banki analüütik Andrei Polištšuk ütles, et tegu on väga hea uudisega investorite huve silmas pidades. “Nõnda väldib ettevõte suuri kulutusi, et osta oma aktsiad ise tagasi,” sõnas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Terviseameti külmladude uuringud jätkuvad, raisku läks 3 miljonit eurot
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Eesti asfalditootja emafirma viimane omanikuvahetus läks aia taha, nüüd uuel katsel
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.