• Jaga lugu:

  Venemaa kahtleb OPECi naftaleppes

  NaftamaardlaFoto: EPA

  Sel nädalavahetusel peavad OPECisse mitte kuuluvad riigid naftakohtumise ning arutavad OPECi leppe üle, kus sätestatakse tootmismahtude kärpimine.

  Vene valitsusametnik lausus, et Venemaa on võtnud nõuks leppes osaleda ning kärbib tootmismahte 300 000 barreli võrra päevas. Kokku peaksid OPECisse mitte kuuluvad riigid kärpima tootmist 600 000 barreli jagu.
  Teisalt on ametniku sõnul Venemaa üsnagi kahtleval seisukohal, kas OPEC ise oma lubadust täidab. Novembris tootsid OPECi liikmed naftat tipptasemel, näiteks suurenes Iraagi eksport ning Nigeeria, Angola ja Liibüa naftatarned. Viimased kolm ka naftaleppes ei osale, kuna nad on pidanud eri põhjustel taluma suuri häireid tarnetes. See tähendab omakorda, et kui need kolm riiki peaksid veelgi oma toodangut suurendama, suureneb tõenäosus, et teised nii palju kärpida ei suuda ning OPECi liikmed ei täida oma leppe tingimusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.