Olavi Teppan • 17 jaanuar 2017

Swedbank andis Olainfarmi aktsiale uue hinnasihi

Tabletid  Foto: PantherMedia/Scanpix

Swedbank kinnitas oma ostusoovitust eile konsolideeritud auditeerimata müügitulemused avaldanud Läti ravimitootja Olainfarm aktsiale. Põhilise kasvumootorina näeb pank majandusliku olukorra stabiliseerumist Olainfarmi põhiturul Venemaal ning tütarettevõtete Tonus Elast ja Latvijas Aptieka arengut.

„Me ootame 2017. aastalt olulist paranemist,“ märgib Swedbanki analüütik Andrej Rodionov panga täna avaldatud analüüsis Olainfarmi kohta. „Usume, et Vene tarbijad on kohanenud uue tegelikkusega ning sellele on kaasa aidanud ka inflatsiooni alanemine.“

Lisaks viidatakse rubla tugevnemisele euro suhtes 27% võrra 2016. aastal ning panga prognoosile, et käesoleval aastal tugevneb rubla veel 6%, mis taastaks Venemaa elanike ostujõu ka ravimiturul.

Swedbank tõstis Olainfarmi 2017. aasta käibeprognoosi 125 miljoni euroni, mis tähistaks aastases võrdluses 14-protsendilist kasvu, seejuures oodatakse Vene turult kasvu 10%. Samuti oodatakse, et käivet kasvatavad Tonus Elast, NPK Biotest ja Klinika DiaMed ning laiendatakse grupi apteegiketti, mis võiks lisada hinnanguliselt 2 miljonit eurot müügitulu. Grupi puhaskasumiks prognoosib Swedbank 2017. aastal 17,9 miljonit eurot.

Seni 9-eurose hinnasihiga Olainfarmi aktsia sai Swedbankilt uueks hinnasihiks 9.50 eurot, millega ettevõtte P/E-suhtarv jääks viimase viie aasta keskmise taseme 7,5 juurde.

 

Olainfarmi aktsia tõusis müügitulemuste avaldamise järel täna Riia börsil 1,4% ja sulgus 8.68 eurol.

Hetkel kuum