Mait Kraun • 23. jaanuar 2017
Jaga lugu:

Taani börsifirma kallines ligi 1000 protsenti – keegi ei tea, miks

Kopenhaageni börs.  Foto: EPA

Üks väike Taani ettevõte alustas 2017. aastat Kopenhaageni börsil suurima võitjana, tõustes vahepeal ligi 1000 protsenti. On ka üks probleem – börsifirma juhatusel ei ole aimugi, miks see juhtus, kirjutab Bloomberg.

Victoria Properties A/S, mis keskendub kinnisvarainvesteeringutele, kallines täna hommikul Kopenhaageni börsil 195 protsenti.

Ettevõtte juhtkond proovib nüüd investoritele seletada, mis toimub. Nad kinnitasid investoritele, et börsifirma majanduslik seis pole märgatavalt muutunud.

„Victoria Propertiesi juhatus kinnitab, et ettevõtte majanduslik seis pole muutunud ning tulevikustrateegia on jäänud samaks,“ ütles börsifirma tegevjuht Rasmus Bundgaard.

Aktsia hakkas pärast avaldust langema, aga tänane tõus ulatub ikka 89 protsendini. Praeguse aktsia hinna juures on ettevõtte väärtus 107 miljonit Taani krooni (veidi alla 15 miljoni euro). Sellel aastal on niinimetatud sendiaktsia (pennystock) turuväärtus tõusnud 661 protsendi võrra (vahepeal oli ettevõte isegi 930 protsendiga plussis).

Victoria aktsia on enne 2017. aastat langenud kuus kalendriaastat järjest. Vaatamata sellele, et tänavu on ettevõte tublisti kallinenud, on aktsia väärtus 2006. aasta tipust ikkagi 96 protsenti madalamal. Tipp tuli üks aasta enne Taani kinnisvaraturu mulli lõhkemist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum